(Skjermdump db.no)
(Skjermdump: db.no)

Vil isolere Russland.

Rundt kl 12.00 i dag kom meldingene om at EU og USA trapper opp sanksjonene mot Russland. Mens sanksjonene til nå har rettet seg mot personer med en løs forbindelse til Putin, er de nye sanksjonene rettet direkte mot Kreml.

– Ukrainas suverenitet og territoriale integritet må respekteres, og invasjonen må gi Russland kostnader. Derfor fryser vi nå LinkedIn-kontoene til statsminister Dmitrij Medvedev og president Vladimir Putin, sa USAs president Barack Obama, til pressen i dag.

Dette medfører at Putin ikke får mulighet til å etterkomme LinkedIns forespørsler om å komplettere profilen sin. Han får heller ikke fortsette å sende ut irriterende LinkedIn-mailer til alle sine venner.

Senere i dag skal Obama og Tysklands forbundskansler Angela Merkel, drøfte om de russiske statslederne også vil miste tilgangen til HBO og Netflix.

– Budskapet er tydelig: Den russiske aggresjonen vil bare isolere landet ytterligere, advarte Obama.

– Vår etterretning forteller oss at Putin ikke har sett siste episode av True Detective ennå. Ytterligere provokasjoner kan føre til at han blir nødt til å se den på en ulovlig russisk streamingtjeneste, uten teksting.

Norges utenriksminister Børge Brende, varsler at han vil følge opp sine allierte for å legge press på militærmakten i øst.

– Jeg vil legge frem forslag for Stortinget om å nekte president Putin å fornye sitt lånekort ved alle Norges biblioteker. Og hvis han ikke har et fra før, vil vi nekte ham innreise til skrankene på biblioteket.