(flickr.com/akko2)
(flickr.com/akko2)

– Sånn er livet.

Heller ikke denne uken ville det seg helt for diplomater som jobber for å få til en fredsavtale i Midtøsten. Et fransk initiativ ble forkastet rundt lunsjtider i dag.

– Sånn er livet. Vi startet friskt på mandag, men det var vel klart allerede tirsdag ettermiddag at dette ikke var liv laga, sier en engelsk diplomat.

– Nå blir det bare slå av telefonen over helgen, så begynner vi med et nytt initiativ på mandag.

Det er altså ventet et nytt forslag på mandag, denne gangen fra finske diplomater, og det forventes at partene er villige til å ihvertfall ta i dokumentet med en ildtang.

– Det er en fin anledning for å reise rundt og møte andre diplomater, og, hvem vet, kanskje vil det leve lenger enn det forrige forslaget, og det er jo verdt å ta med seg, sier finske Slarti Bartifari.

Det er knyttet middels høye forventninger til neste ukes fredsforslag, og flere synes det er flott at nye aktører er interessert i å gi seg i kast med oppgaven.

– Foreløpig ser det ut som et veldig godt forslag, først og fremst fordi det ennå ikke er forkastet, sier en tjenestemann ved den hviterussiske forhandlingsdelegasjonen til 5080postens Midtøsten-korrespondent.