(foto: flickr.com/landschaft)
(foto: flickr.com/landschaft)

– Nå haster det med å intervjue meg!

Røyken stiger opp fra en av de få kullfabrikkene som ennå ikke er nedlagt her i Trump-land. I disse døende gruveområdene her i Trump-land er Donald Trump Trump-land-innbyggernes eneste håp.

Bob Elsweke (67) er som de fleste andre her i Trump-land fly forbannet på Hillary Clinton. Likevel har han ennå ikke blitt intervjuet om det å leve i Trump-land av norsk presse.

I et innlegg på Facebook i natt skriver Elsweke fra sitt nedslitte hjem i Trump-land:

«Nå haster det med å intervjue meg! Valglokalene stenger snart.»

67-åringen føler seg oversett og glemt av den politiske eliten i USA og av norsk presse.

«Jeg har vært arbeidsledig i mange år. Klærne mine er komfortable, men utvaskete og jeg har overvektige barn. Ansiktet mitt er furete.  Jeg hadde vært perfekt i en hvilken som helst fotoreportasje fra Trump-land.»

Gårsdagen var spesielt tøff, ettersom den arbeidsledige mannen regnet med et besøk helt på tampen av valgdekningen.

«Kan de ha glemt meg? Jeg var hjemme i husvogna hele dagen, og hadde satt nye batterier i ringeklokka. Til og med kjøpt en six-pack og et nytt våpen jeg kunne posere med.»

Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord beklager.

– Dette er en glipp, slikt skal ikke skje. NRK har en klar målsetting om å lage lokalnyheter fra Trump-land. Nå skal vi gå gjennom våre rutiner for å unngå at noe slikt skjer igjen i USA.

Elsweke har likevel ikke gitt opp håpet om et intervju fra Trump-land.

«Jeg kommer til å stå utenfor valglokalet i hele dag. Dere kan kjenne meg igjen ved at jeg har caps på hodet, uflidd skjegg og roper noe om «crooked Hillary» og «jail»».