(foto: flickr.com/worldeconomicforum)
(foto: flickr.com/worldeconomicforum)

– Dette er politisk håndverk.

Det var i forbindelse med høringer om Irak-krigen at Tony Blair ga uttrykk for at han ville gjøre en tabbe om igjen hvis han fikk muligheten til å gjøre det.

– Selvfølgelig er jeg villig til å gjøre et feilgrep om igjen hvis det var mulig. Hvis ikke, sier man jo rett ut at det var et feilgrep, og det ville være et feilgrep som jeg da ville være nødt til å gjenta, sier Blair idet han glir gjennom mediekorpset.

Den forhenværende britiske statsministeren forstår at dette vil være et problematisk standpunkt for mange mennesker, men tror det skyldes at disse menneskene ikke har nok kjennskap til politisk håndverk.

– I den politiske sfæren er noe ikke noe før noen sier at noe er noe, og spesielt problematisk er det hvis disse noen sier noe om noe som noen andre tidligere har sagt noe om som er noenlunde det motsatte av noe, forklarer den finslepte retorikeren.

Høringene, som forhåpentligvis vil være ferdige i løpet av 10-12 år, har som formål å kunne komme til en konklusjon vedrørende Irak-krigen, men Blair selv er ikke spent på hva som eventuelt vil ligge i denne konklusjonen:

– Nei, hva denne kommisjonen vil komme frem til er i og for seg ikke så interessant ettersom jeg allerede har konkludert med hva konklusjonen skulle ha vært, og hvis jeg fikk sjansen til å delta i en slik høring igjen, ville jeg selvfølgelig ha gjort det.

Følg 5080 på facebook og twitter.