Hipstere ved grensen til Gaza smører seg med tålmodighet (foto:flickr.com/Chromewavesdotorg)
Hipstere ved grensen til Gaza smører seg med tålmodighet (foto:flickr.com/Chromewavesdotorg)

De siste ukene har Gaza seilt opp som det mest trendy stedet å gå ut i verden.

På grenseovergangen mellom Israel og Gaza står nå det samme klientellet som vanligvis holder til på populære klubber i verdensmetropolene. – Det gikk rykter i miljøet om at det var omtrent umulig å komme inn, og det er som regel et veldig godt tegn, sier Tora Nesse, en norsk jente som vanligvis holder til i London, og som har forsøkt å smiske seg forbi vaktene flere ganger.

Mange av de lettkledde og solbebrillede håpefulle, har nå stått i kø flere døgn for å komme inn, men det tar slett ikke motet fra dem. – Nei, på ingen måte. Det tyder jo på at det er skikkelig bra der inne. Det går rykter om at Brad Pitt og Angelina er der, meddeler en entusiastisk Krister Isaksson som tildigere lenge forsøkte å komme inn i Nord-Korea.

De israelske vaktene har vært i kontakt med vaktene på klubbene Viper Room i L. A. og Marquee i New York for å søke råd. – De hadde mye interessant å si om hvordan vi skulle takle hipsterne og holde journalister ute, men lite om hvordan man skal stoppe internasjonalt hjelpekorps. Det virket ikke som de skjønte poenget med det, sier en av vaktene langs grensen til 5080posten.