(Skjermdump vg.no)
(Skjermdump vg.no)

Over, like fort som det ikke begynte.

Russlands president Vladimir Putin har i dag gitt ordre om å trekke ut de russiske styrkene som han ikke har sendt til Krim-halvøya.

– Det har aldri vært noen russiske styrker der, og kl 03 i natt begynte vi å trekke dem tilbake til der de ikke kom fra, sier Putin.

Dette medfører at den russiske trusselen som ikke har vært en russisk trussel, nå ikke lenger er en like sterk russisk trussel.

– Jeg gjentar: Dette er ikke russiske styrker. Hvem som helst kan kjøpe russiske uniformer, våpen og tanks og handle i tråd med interessene til Kreml. Og hvem som helst kan få beskjed om å trekke seg tilbake.

Det var NRK som først kunne melde at styrkene som aldri hadde omringet ukrainske baser, nå er borte fra basene. Etter flere dagers intenst diplomati, ser altså den spente situasjonen ut til å være over, like fort som den ikke begynte.

USA er svært fornøyd med beslutningen. Talsmann for det hvite hus, Willam Cunningham, sa følgende til pressen i dag, kl 11 norsk tid:

– Det de russiske styrkene ikke gjorde, hører hjemme på 1800-tallet. Man invaderer ikke et annet land uten sikre bevis for at landet gjemmer masseødeleggelsesvåpen som ikke eksisterer.