Putin vil også gjøre som Sveits og tilby aktiv dødshjelp til utlendinger så lenge de er kritiske til Kreml (foto: flickr-com/koreanet)
Putin vil også gjøre som Sveits og tilby aktiv dødshjelp til utlendinger, så lenge de er kritiske til Kreml (foto: flickr-com/koreanet)

Putin: – Eneste humane.

Russland innfører denne uken en ny lov som tillater aktiv dødshjelp for noen grupper russiske borgere.

– I første omgang åpner vi for aktiv dødshjelp for opposisjonspolitikere og journalister. Dette er personer som fortjener en avslutning på livet, sa Russlands president Vladimir Putin på russisk tv i dag.

Et land skal bedømmes ut fra hvordan det behandler sin opposisjon, framholdt presidenten, som lenge har vært berørt av de opposisjonelles kår i landet.

– De lever uverdige liv. Det eneste humane er å frigi dem fra tilværelsen her på jorden. Ingen journalister skal trenge å dø av naturlige årsaker igjen!

Han forteller at den nye loven går enda lenger enn andre lands lover på viktige områder. Det er ikke bare snakk aktiv dødshjelp, men svært aktiv dødshjelp.

– Vi sier at de skal få slippe å ligge på sykehus i uker i strekk. I stedet skal vi oppsøke dem i deres hjem og på deres skjulesteder. Da kan de sovne stille inn med sine nærmeste hylende rundt seg.