(Foto: flickr.com/ World Economic Forum)
(Foto: flickr.com/ World Economic Forum)

De har nok ikke forstått hva de har stemt på.

I en pressemelding sendt ut kl 14.00 melder russiske myndigheter at de ikke anerkjenner østerrikske Conchita Wurst som vinner av Eurovision Songcontest 2014.

«Valgprosessen var en farse. Manntallet var ufullstendig, det var ingen valgobservatører med finlandshetter til stede og ingen mulighet til å påvirke resultatet med gasspriser», heter det i meldingen som ble offentliggjort av det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

Ifølge president Vladimir Putin er det tydelig at velgerne har blitt lurt.

– De har nok ikke forstått hva de har stemt på. På dette området er EUs grenser i strid med russisk internasjonal rett. Russland har aldri anerkjent Conchita som en selvstendig kvinne. Grensen for å være mann går i Russland ved at man friserer skjegget sitt, sier Putin til 5080.no

Putin mener i tillegg at gjennomføringen av valget mangler legitimitet. Til 5080.no sier Russlands president at helgens valg viser hvor galt det kan gå når man arrangerer frie valg.

– Vi foreslår nytt valg, men da med russiske valgobservatører i gatene som kan hjelpe folk til å stemme. Med kontrollert pusting i nakken, vil folk unngå å stemme feilaktig på en mannlig babuskha, forteller Putin.