(foto: flickr.com/gageskidmore)

Frykter manuellgir og søppelsortering. 

Den republikanske presidentkandidaten, Rick Santorum, er sterkt kritisk til Obamas helseplan. Hvis han kommer til makten, lover han å gjøre det som kan gjøres for å reversere reformen:

– Vi vet hvor skadelig et stalinistisk helsevesen kan være. Det gjør folk slappe og homofile. Just look to Norgay, sa Santorum, til vill jubel under et folkemøte i Sør-Carolina i går.

Santorum viser til at Norge er det mest homofile landet i verden, etter Frankrike. Et land hvor størsteparten av befolkningen bruker manuellgir og sorterer søppelet.

– Landet scorer så høyt på homoskalaen, og har samtidig et stalinistisk helsevesen. You do the math, fortsatte han.

I en reklamefilm for presidentkandidaten, kan man se bilder av norsk politi, som er så homsete at de ikke en gang har våpen. Kommentator i Washington Post, Adam Borowitz, tror Santorum treffer en nerve i befolkningen.

– De fleste skjønner at helsevesenet vårt trenger reformer. Men samtidig står det veldig sterkt i den amerikanske befolkningen, den frykten for å bli operert under full narkose av homofile leger, sier han til 5080.no.

Det hvite hus skal ha reagert kraftig på sammenlikningene mellom helsereformen og Norgay, og sier i en uttalelse:

«Dette er rett og slett ikke riktig. Våre folk har laget flere simuleringer av hvordan en helsereform vil slå ut, og ingen av dem viser at USA vil bli like homsete som noen europeiske land.»