(foto: flickr.com/dvids)
(foto: flickr.com/dvids)

Taliban: – Virker som de har gitt opp.

Det amerikanske forsvaret tar steget inn i den teknologiske tidsalderen, og åpner for digitale forkjøpsangrep, ifølge en artikkel i NY Times. Avisen siterer flere lukkede kilder som bekrefter at Obama-administrasjonen har endret retningslinjene overfor nerder.

– Nerder har lenge vært uønsket i felten på grunn av tynne armer, og nerdenes bedrevitende holdning til livet, som ofte forpester fellesskapet. Må jeg få minne om at nesten alle innvendinger mot Irak- og Afghanistan-krigen kom fra nerder i liberale medier, forklarer en kilde i Pentagon.

– Når presidenten nå åpner for nerder, blir det i form av passiv aksept. Vi kommer til å praktisere en «don’t ask, don’t tell»-politikk. Dette betyr i praksis at det blir forbudt å gi medsoldater truserøsk for å kunne navnet på flere amerikanske presidenter. Samtidig er det heller ikke tillatt å åpent vise at man kan navnet på flere amerikanske presidenter.

I en rapport som NY Times har fått tilgang til, anslår forsvaret at man kan mobilisere nerder til kamp mot bl.a. Taliban – en organisasjon som er kjent for å sprenge jenteskoler.

– Jentenerder er hellige i nerdeverden, utdyper en kilde i Obama-administrasjonen.

Nyheten skal likevel ha blitt godt mottatt blant Taliban-krigerne i Afghanistan, og det ryktes om flere store fester hvor salutter fra både geværer og veibomber har blitt avfyrt mot himmelen.

I en video som i dag ble vist på Al-Jazeera, omtaler Taliban-leder Abu Atta hendelsen som et tegn på at krigen snart er over.

– En hær bestående av homofile og nerder? Det virker som om USA har gitt opp. Hva skal de gjøre, fornye garderoben vår og hacke seg inn på datamaskinene vi ikke har?