(foto: flickr.com/josephleenovak)

It’s the idiots, stupid!

I kveld avholdes den siste av de tre presidentkandidatduellene. Foreløpig er det dødt løp mellom Barack Obama og Mitt Romney, og hvis den sittende presidenten skal ha en sjanse, må han i kveld overbevise idiotene.

– Idiotene er en viktig velgergruppe for alle som vil bli amerikansk president. De er mange, og de lar seg lett påvirke, sier William Godfrey ved Columbia University.

Hovedutfordringen med idioter er at det er vanskelig å vite hvor man har dem. De kan falle for enkle gimmicker, og handle mot sine egne interesser.

– Idioter finnes i alle samfunnslag. Det som binder dem sammen er at de ikke tenker gjennom sine valg. Derfor kan de like gjerne finne på å stemme på Obama som Romney, eller en uavhengig kandidat. Mange mener f.eks. at idiotene påvirkes av hvor glattbarbert kandidatene er på fjernsyn.

Selv om Obama og Romney har gått på prestisjetunge universiteter, må de i valgkampen oppføre seg som idioter for å tekkes idiotene. I et valg kommer man rett og slett ikke utenom dem. Som Godfrey pleier å fortelle sine studenter: «It’s the idiots, stupid!»

– Det er ingen tvil om at krig slår godt an. Hvis Obama klarer å overbevise om at han er en sterk commander in chief, eller bli avbildet med et våpen, vil han kunne kapre mange idioter, fortsetter Godfrey.

Velgerne i de avgjørende idiotstatene liker også saksofon, Gud og filmstjerner.

– Obama-administrasjonen har brukt mye tid å analysere hva som appellerer til idiotene i den viktige idiotstaten, Ohio. De vet hva de må gjøre, men det spørs om de har skam i livet til å gjennomføre alt.