En gigantisk nyrestein ble kastet på bilen til Islands statminister. – Steinen viser hva som har gått galt på sagaøya, mener gjerningsmannen.

Islands statsminister Geir H. Haarde ble i dag angrepet av rasende demonstranter i Reykjavik. Haardes bil ble bombardert av egg og snøballer, men disse klarte ikke å penetrere det skuddsikre glasset. Det ble først tilløp til dramatikk da frontruten fikk en fulltreffer av noe som ble antatt å være en snøball fyllt med grus. Politiet måtte ta i bruk tåregass for å få spredd menneskemengden og få evakuert døde og sårede fra bilvraket. Haarde skal være rystet men ellers være ved god form.

I nyresteinens vake
I nyresteinens vake

Ved undersøkelse av det dødbringende prosjektilet, kom det fram at snøballen ikke skjulte grus, men var en gigantisk nyrestein. Gjennomgang av sykehuspapirer identifiserte man eieren, Gudmundr Skallagrimson, som øyeblikkelig ble pågrepet.

Under avhør skal Skallagrimson tilstått å ha kastet nyresteinen mot Haarde. Motivasjonen skal være det økonomiske uføret Island er kommet i. Under oppgangstidene skal Skallagrimson ha kjøpt inn store mengder sitrusfrukter til julekosen. Da finanskrisen rammet landet, skal mannen ikke ha hatt annen mat å spise siden. Bivirkningen av alle klementine førte til en nyresten av gigantiske dimensjoner.

– For meg er denne nyresteinen symbolet på alt som er galt med Island, sier Skallagrimson i en kort kommentar. Etter å ha fått den operert ut, skal Skallagrimson ha brukt hele sin fritid på slipe den ned til perfekt aerodynamisk form.