(Foto: John Althouse Cohen)
(Foto: John Althouse Cohen)

Obama: – Sjokkert over omfanget

Etter flere avsløringer om amerikansk overvåking på europeisk jord, kan i dag den italienske avisen L’espresso fortelle at Norge også har vært involvert i overvåking.

– Norge har over en lengre periode overvåket aktivitet på amerikansk jord. All informasjon om amerikanernes forhold til Ylvis-sangen «The Fox» har blitt rapportert tilbake til Norge, sier avisens redaktør Bruno Manfellotto.

Norge skal ha overvåket både amerikanske nettsider, kjendiser og folk på gaten. Kilder i Det hvite hus, hevder president Barack Obama er sjokkert over omfanget.

– Han ble svært irritert over å høre at Norge hadde samlet informasjon om lokale marching bands. Det kan se ut som om overvåkingen har funnet sted på alle nivåer av samfunnet, sier en kilde.

Flesteparten av Norges mediehus er, ifølge L’espresso, innblandet i skandalen.

– Vi kjenner til at en mengde nordmenn har tatt seg inn i landet, og utgitt seg for å være journalister. I forrige uke ble en mann i 40-årene avslørt. Han hadde bedt om et intervju med Jimmy Fallon, men pumpet i stedet den amerikanske kjendisen for informasjon om Ylvis-brødrene, fortsetter Manfellotto.

Amerikanske kommentatorer har i dag påpekt at man ikke bør være overrasket over en norsk overvåking, med tanke på at Norge har en uttalt målsetting om å bli en stormakt på youtube.