(foto:flickr.com/joshb)

– Unik kvalitet.

I forrige uke ble det kjent at Apple inngår et samarbeid med det nederlandske selskapet Dino. iPhone-produsenten sikrer seg med det rettighetene til Dinos «Eeyore» – et stemmegjenkjenningsverktøy med sosiale antenner.

– Eeyeyore kan både oppfatte og forstå menneskelig tale. Samtidig er den fullt klar over at ingen er interessert i den, sier programmerer i Dino, Jak van Breukelen til 5080.no.

Taleverktøyet er det første i verden som klarer å se seg selv i en sammenheng, og på denne måten føle skam, sjenanse og uverdighet.

– Vi har matet Eeyeyore med informasjon fra over 10 000 ulike sosiale settinger for at den skal forstå at den er veldig avansert, men at det ikke er nok til å være populær. Faktisk kan den føle misunnelse mot de mye brukte skrivefunksjonene.

Selv om Eeyeyore tar det tungt, forstår den hvorfor den ikke brukes – en unik kvalitet som Apple har vært på jakt etter, ifølge Apple-sjef Tim Cook:

– Apple trenger noen som har evne til å forstå at det de driver med ikke er det viktigste i verden. Her er Eeyeyore langt mer utviklet enn f.eks. våre butikkselgere.