Disse må nå ut med rundt 500 kr hver gang de skal inn i Gaza.

Den palestinske regjeringen lanserer i dag et nytt mottrekk mot den israelske invasjonen: De vil kreve bompenger av alle utenlandske militærkjøretøy på Gazastripen.– Vi har sett på erfaringer fra bl. a. Norge hvor det er en tydelig sammenheng mellom sionistiske sympatier og skepsis til bompenger, sier en talsmann for Hamas til 5080posten.

Hamas har tatt i bruk mange forskjellige virkemidler i kampen mot den israelske okkupasjonen. Selvmordsbombere, forhandlinger, missiler og mye annet har ikke ført frem. – Vi er rimelig desperate, og ser ingen annen utvei enn å kreve en avgift av alle utenlandske militære kjøretøy som vil inn på Gazastripen, sier Hamas. Etter det 5080 erfarer vil små jeeper måtte betale nærmere 100 kr per gjennomkjørsel, mens større kjøretøy som panservogner må ut med opp til 500 kr.

Den israelske regjeringen reagerer med sinne, men sier at tiltaket viser Hamas sanne ansikt. – Dette er ren anti-semittisme, sier utenriksminister Tzipi Livni på en pressekonferanse i formiddag. – Hvis du tenker på hvor mange tanks vi har planer om å sende inn i Gaza de nærmeste årene, vil den israelske stat ganske fort nærme seg konkursens rand. Dette bare beviser at Hamas øverste mål er å utslette Israel, raser hun.