(foto: flickr.com/marionzetta)
Saksofonen fører også til at serien må inneholde en del sex (foto: flickr.com/marionzetta)

Leter etter skuespillere som passer instrumentene.

Amerikanske NBC planlegger i disse dager en ny politiserie med historier fra den mørke undergrunnen, hvor en av rollefigurene er en alkoholisert politimann. I går offentliggjorde produsentene at de vil benytte seg av el-gitar og saksofon i vignetten.

– Vi begynte med mange instrumenter på blokken, men jeg visste hele tiden at det måtte bli el-gitar og saksofon som spiler noen tøffe blues-licks, forteller Don Hubbert som er executive producer for serien.

Hubbert og hans kollegaer er veldig klar på at serien ikke skal omhandle en pertentlig mesterdektektiv som løser gåter på fine landsteder, men heller skildre gatelivet i en storby hvor politiet gjerne går utenom regelboken for å løse sakene. Det gjorde instrumenter som klarinett, obo og operasang uaktuelle.

– En annen stor fordel med el-gitar og saksofon, er at de er lette å improvisere på. På den måten kan man enkelt lage nye musikkstykker som likner vignettmusikken. Disse stykkene kan vi bruke som overganger mellom scenene, og trenger i prinsippet bare være noen skalaer vi spiller over en beat.

Det er ennå ikke klart hvem som skal spille i serien, men produsentene leter nå etter skuespillere som kan passe el-gitar og saksofon.

– Vi ønsker å bygge serien rundt disse to instrumentene. I disse dager avholdes auditions hvor skuespillere kommer inn et rom hvor to av oss jammer på el-gitar og saksofon. Skuespilleren må matche intrumentene umiddelbart.

Det er ennå ikke avgjort hvem som skal regissere serien, men produsentene røper at den i hovedsak vil spilles inn på kveldstid i regn eller duskregn.

Manusforfatter Arne Bergren gleder seg til å se serien, og etterlyser liknende serier i Norge:

– I Norge har regissøren alt for mye makt. Vi må se på hva de gjør i USA hvor man lager serier som når mange millioner flere seere enn de norske gjør. Det er på tide å gi instrumentene mer makt.