(foto:flick.com/95818633@N00)
(foto:flick.com/95818633@N00)

– Viktig, sier Kim Jung-Il.

Nord-Koreas leder, Kim Jung-Il, har etter en lang prosess hvor alle landets innbyggere har blitt vurdert, pekt på sin arvtaker. Valget falt på hans yngste sønn, Kim Jung-Un. Til 5080posten forteller Kim Jung-Il hvilke kriterier som førte til at akkurat den yngste sønnen ble valgt ut:

– Når man er leder for Nord-Korea er det viktig å ha et navn som funker bra i hyllester. Blant mine barn har Kim Jung-Un det navnet som rimer mest på positive ting. Det rimer blant annet på «frodig åker», «raketter med dødlig last», og » «konsentrasjonsleir for politiske fanger hvor både far, barn og bestefar er innesperret, mens kvinnen står utenfor og gråter forgjeves», sier Kim Jung-Il.

Et annen kvalitet Kim Jung-Il trekker fram, er sin sønns manglende empati.

– I likhet med sin far, har Kim Jung-Un alltid likt å plage insekter, dyr og mennesker. Hvis du ga ham et forstørrelsesglass kunne han sitte i solen i timesvis og leke. Derfor fikk vi bygget et kjempeforstørrelsesglass på Kim Jung-Uns hanglider til hans 15-årsdag, slik at han kunne svi alle som ikke løp til arbeidet, forteller Kim Jung-Il.

Viktigst for Kim Jung-Il er likevel at avtakeren må være helt lik ham selv.

– Like nærsynt, ha like kjedelig klessmak, og ligne på en blanding av en gris og et feit lutrygget marsvin. Det betyr mye at han ikke blir husket som en penere leder enn meg, avslutter Kim Jung-Il.