– Man skal slippe å søke etter opplysninger, sier Kim Jong-Il.

Det har vært mye oppstyr rundt Nord-Koreas rakettoppskyting de siste ukene. Mens USA mistenker at Nord-Korea øver seg på å skyte atomraketter, avslører nå de nord-koreanske myndighetene at de lanserer et helt nytt internett.

– Det nye nettet vil være fri for all uvesentlig informasjon. Det vil ikke finnes sider som omtaler vestlig mote, mat eller pysete demokratiske idealer, sier landets leder Kim Jong-Il.

En annen stor fordel med det nye nettverket skal være at man ikke trenger å lete seg gjennom informasjonsjungelen. Den nord-koreanske staten bestemmer nemlig hver dag hvilke saker brukerne skal lese.

– Folk kaster mye tid bort på å finne frem til informasjon på egenhånd. Dette gjør dem til selvstendige personer med egne meninger, altså: uproduktive arbeidere.

NHO i Norge har uttrykt interesse for det nye nettverket ettersom norske bedrifter taper mange arbeidsminutter hver dag på at ansatte klikker seg unødig rundt på nettet.

Nord-Korea planlegger å skyte ut en ny rakett i neste uke for å opprette nettsamfunnet Kimbook. Her kan alle være venner med landets leder, Kim Jung-Il, og følge med på hans daglige gjøremål. Man kan også gi ros og klapp på skulderen til den hardtarbeidende mannen.