Nord-Korea kaster seg inn i kampen om OL i 2018.- Nå er det vår tur. Søringene har jo allerede fått så mye, sier leder for OL i Nord, Kim Jong-Il til 5080. Han har stor tro på at prosjektet vil kunne sette Nord-Korea på kartet. – Det skal bli en folkefest, lover Jong-Il. – Får vi arrangere OL, skal hele verden få se at vi nordkoreanere både kan og vil.

For at søknaden skal bli en realitet, må først det nord-koreanske idrettsstyret bestemme seg om de vil søke. Jong-Il, som tilfeldigvis også er landets øverste leder, understreker at det er idretten selv som avgjør. – Vi ønsker ikke å legge noe som helst press på idrettsstyret. Det er deres beslutning alene, forsikrer han.

På torsdag denne uken, ble det imidlertid vist en dokumentar på nord-koreansk fjernsyn som avslører at regjeringen i landet har involvert seg sterkt i prosessen. Utenriksminister Paek Nam-Sun skal vistnok ha sendt et brev skrevet i blod til idrettsstyret, hvor det stod: ”Heia Nord-Korea!”

Det blåser en ny vind fra nord. Her er bilde av det offisielle OL-frimerket.

Nam-Sun benekter overfor 5080 å ha sendt et slikt brev. – Jeg sender tusenvis av brev skrevet i blod i løpet av året, så jeg kan ikke huske dem alle. Men jeg mener bestemt at jeg hadde husket det, hadde jeg sendt et brev til idrettsstyret. Skaperne av dokumentarfilmen var ikke tilgjengelige for en kommentar i dag, da de skal være sporløst forsvunnet.

Kim Jong-Il håper at ikke slik dårlig publisitet vil ødelegge for OL-søknaden. – Slik søringpropaganda tror jeg folk ser rett gjennom. Dette vil være et kjempeløft for hele landet, og for første gang i historien vil vi kunne oppleve en ektefølt og ikke påtvunget entusiasme blant landets innbyggere. Det hadde vært kjempegøy om vi fikk folk til å slutte opp om regjeringens prosjekt uten å henrette og torturere vår befolkning, sier en sprudlende Kim Jong-Il.