(foto: flickr.com/chough)

Fyrste krever latterliggjøring av flere skavanker.

Det var i går morges, da Fyrst Hans  Adam II av Lichenstein ga orde om at hoffnarren Stefan skulle halshugges, at narren måtte prate alvor.

– Jeg liker egentlig ikke å snakke for mye om tanken bak vitsene mine. I går følte jeg likevel det var på sin plass, forklarer hoffnarren.

Han måtte bruke mange timer på å overbevise fyrsten om at opptredenen hvor han puttet en pute under genseren og kvekket som en gås, var ment som en hyllest til fyrsten, ikke kritikk.

– Jeg skjønner nå at satire er en høyverdig kunstform som jeg bare  må være takknemlig for å være en del av, sier Fyrst Hans Adam II.

Den opplyste fyrsten har nå sendt sendebud til alle landets narrer hvor han beordrer dem til å ærekrenke ham på det groveste.

– Driv gjøn med de store ørene mine, den lille tissen min og at det kommer melk ut av brystene mine. Jeg gleder meg allerede, humrer Hans Adam.

Det er satirens natur som spesielt tiltaler fyrsten.

– Satire sparker alltid oppover. Når jeg blir dummet ut, er det fordi folk har høye tanker om meg. Imotsetning til når man ler av en helt vanlig mann som har muligheten til å amme små katter.

Lichtesteins narrer gleder seg til å ta fatt på det høyverdige arbeidet. Lichtensteins overhove har nemlig lovet at så straks livlegen er tilbake fra ferie, skal hele fyrstens skambelagte pasientjournal offentliggjøres.

– Hans Adam II ringte meg natt til i dag for å fortelle meg at han sover med bleie. Han hadde stor tro på at jeg kunne få mye latterliggjøring ut av den opplysningen, forteller den folkekjære narren Günter Spass.