(foto: flickr.com/worldeconomicforum)

– Kan redde omdømmet.

Egypts hardt pressede president Hosni Mubarak iverksetter krisetiltak etter de voldsomme demonstrasjonene i helgen: I formiddag ble det klart at presidenten stiller opp i Egypts versjon av Nytt på nytt.

– Mubarak har hatt en veldig tøff uke, og omdømmet hans er betydelig svekket. Han kan imidlertid snu dette bråket til sin fordel om han gjør en god figur på fredag, tror Egypts Kjell Terje Ringdal.

Nyheten ble offentliggjort samtidig med nyheten om at landets visepresident Omar Suleiman skal opptre på Den store klassefesten. Etter noen nervøse dager puster israelerne nå lettet ut.

– Vi har presset hardt på for at han skal få muligheten til å rette opp det skjeve inntrykket som har blitt skapt av ham. Med ferdigskrevet manus og passe selvironiske vitser vil han kunne demme opp for trusselen fra Det muslimske brorskap, sier en kilde sentralt plassert i Mossad.

Rykter forteller at Mubarak har studert opptredener Norwegian-sjef Bjørn Kjos har gjort på norske tv-programmer.

– Kjos’ tilbakestående latter og tomme blikk fungerer perfekt på et slikt fredagsprogram. Spesielt om man skal få oppmerksomheten bort fra en kynisk virksomhet, forteller Egypts Kjell Terje Ringdal.

Det muslimske brorskap stiller seg avventende til Mubaraks Nytt på nytt-besøk. I en fersk pressemelding uttaler de:

«Det er ennå for tidlig å si om dette endrer situasjonen. Uansett: Han BØR være morsom.»