(foto:flickr.com/andynugent)
(foto:flickr.com/andynugent)

– Gir oss rett til å syte og klage på Facebook.

En skuffende sesong ble i går enda mer skuffende da Det utvalgte lag røk ut av cupen mot lille Oldham. Lidelsene til Liverpool-supporterne vil ingen ende ta.

– Nei, vi får bare bli ferdig med denne sesongen så fort som mulig. Men det er i alle fall godt å tenke på at vi Liverpool-supportere er Det utvalgte folket. Vi har kanskje ikke vunnet noe særlig de siste årene, men det er ingen som oss. Vi er helt unike, sier Stian Falch, i den norske avdelingen av Liverpools supporterforening.

Mens de andre lagene kjøper seg til suksess, er Liverpool opptatt av viktigere ting, som å kjøpe seg til nederlag.

– Se på Carroll. Hvilken annen klubb ville gitt 35 millioner pund for ham? Vi gjorde det, fordi vi visste at vi er De utvalgte. Vi trenger ingen plan, fordi vi er verdens mest utrolige klubb med verdens med utrolig sjel, fortsetter Falch, og legger selvsikkert til:

– Vi vil få vår lønn.

Å være et utvalgt folk, innebærer retten til å syte og klage på dommeravgjørelser som går i favør Manchester United.

– Selv om vi ikke er innblandet i tetstriden akkurat i år, forbeholder vi oss retten til å oppføre oss som vi er det. Derfor skriver jeg ofte på Facebook om at United får lengre tillegstid, selv om det ikke har noe å si for våre medaljesjanser. Vi er Liverpool, og vi fortjener å være med i medaljediskusjonene.

Den utvalgte supporteren innrømmer at det for tiden er tøft, men hevder at han glemmer alt når han hører You’ll Never Walk Alone runge over Anfield.

– Det er da jeg skjønner hva det vil si å være Liverpool-supporter. Å kunne synge den sangen foran sitt eget lag er noe vi Liverpool-fans bare kan gjøre sammen med andre Liverpool-fans. Og Celtic-supportere, da. Og Feyenoord-, Twente- og Borrussia Dortmund-supportere. Og når F.C. Tokyo spiller. Det gjør meg så rørt og stolt over meg selv.