De amerikanske presidentkandidatene tar taktfullhet og høflighet til nye høyder. McCain forteller nå at han kommer til å stemme på Obama som en del av hans personlige ”bi-partisan act”. – Denne nasjonen er for flott til at den skal rives i stykker av bitre feider mellom republikanere og demokrater.

McCain trekker frem finanskrisen som en viktig grunn til at han kommer med dette utspillet nå. – Nasjonen blør. Da blir partipolitikk uviktig, sier han til CBS News.

McCains kampanje understreker at dette ikke på noen måte medfører at McCain vil trekke seg fra valget. ”Det er i denne turbulente perioden at USA trenger en erfaren, handlekraftig og skattekuttende leder som McCain”, heter det i pressemelding. I pressemeldingen står det også at de forventer at Obama vil gjøre det samme og være taktfull nok til å stemme på McCain. ”Egentlig forventer vi at alle demokrater vil la partipolitkk være partipolitikk og stemme på McCain i denne vanskelige tiden,” står det videre.

Obama-leiren svarer at det hadde vært respektløst overfor McCains stemme om Obama hadde stemt på republikaneren. – John McCain ønsker tydeligvis at nasjonen skal samles om én kandidat. Det ønsket skal vi ivareta på best mulig måte. Vi må behandle våre krigshelter med verdiget, fastslår visepresidentkandidat Joe Biden overfor 5080.