Skjermbilde 2013-12-16 kl. 12.29.51– Det er nå arbeidet begynner.

Nord-Koreas president Kim Jung-un intensiverer nå kampen mot høyrekreftene i landet, og oppretter den partipolitisk avhengige tenketanken Executa.

– Hensikten med Executa er å tydeliggjøre skillelinjene i politikken. Den skal tenke lange tanker og gi henrettelsen av min onkel Jang Song-thaek en bredere forankring, forteller Jung-un til 5080.no.

Tenketanken vil bli ledet av presidentens tante, Kim Kyong-hui, som har lang erfaring fra bevegelsen mot Jang Song-thaek.

– Med henrettelsen vant vi det første slaget mot forræderen, men det er nå arbeidet begynner. Vi må tenke tverrfaglig og bredt når vi skal utforme morgendagens anklager mot Jang Song-thaek, sier hun.

Landets mektige leder, håper tenketanken kan berede grunnen for en ny rettssak mot den henrettede onkelen.

– Jeg tror det er behov for å se på min onkel med friske øyne. Hva var hans toalettvaner? Nynnet han på en irriterende sang? Lo han av kapitalistiske MASH? Jeg vil ikke konkludere, for jeg ønsker at Executa og jeg skal få tenke i fred.

Den profilerte politiske kommentatoren, Kim Jae-sang, tror tenketanken kan bli en nyttig tilvekst.

– En kjempegod idé! All min forskning viser at det behov for dette tiltaket. Jeg har bare ikke vært i stand til å se det selv. Det måtte en visjonær leder til for å forstå dette, roper professor i sammenliknende kommunisme ved universitetet i Pyongyang.

 SE OGSÅ: