(foto: flickr.com/jedimentat)
(foto: flickr.com/jedimentat)

– Vet hva jobben handler om.

Tirsdag fikk James Comey sparken som sjef for FBI. Nå bekrefter flere kilder at en russer skal være høyaktuell for den ledige stillingen.

– Det er dreier seg om den 65 år gamle Vladimir Putin. Han har lang erfaring med etterretning fra sin tid som sjef i KGB, sier en anonym kilde i president Donald Trumps innerste krets.

Trump har tidligere uttrykt sin beundring for Putin. På et lydopptak fra en samtale med Storbritannias statsminister Theresa May, skryter den amerikanske presidenten av å ha befølt Putin.

«Han lar deg gjøre hva du vil. Du kan be ham forgifte journalister, grabbe ham i skrittet – alt du vil»

Ifølge en annen kilde er Trump for tiden overbevist om at Putin er den beste kandidaten:

– Trump liker at Putin kommer utenfra, og ikke er del av etablissementet i Washington. Samtidig vil hans russiske bakgrunn være verdifull. Hvem passer bedre til å lede etterforskningen om båndene til Russland enn en med god kjennskap til nettopp Russland?

Et annet viktig poeng er at Putin også har god kjennskap til forholdene i USA. De siste årene har han analysert det amerikanske samfunnet og jobbet tett med amerikanske samfunnstopper.

– Putin vet hva det handler om. Han har lest tusenvis av amerikanske eposter og satt seg inn i en mengde hemmeligstemplede rapporter, forteller en anonym pressetalsmann for Trump.

Vladimir Putin jobber for tiden som president i Russland. I 2016 var han også engasjert i den amerikanske valgkampen. Det har ikke lyktes 5080.no å få en kommentar fra verken Putin eller Trump.