(foto:flickr.com/arbeiderpartiet)
(foto:flickr.com/arbeiderpartiet)

Rar aksent ble tungen på vektskålen.

I går ble tidligere statsminister og stortingspresident valgt til ny generalsekretær i Europarådet med et overveldende flertall. Nå avslører kilder internt i Europarådet til 5080posten at utnevnelsen var et politisk kompromiss.

– Franskmennene ville ha en kandidat som ikke stilte dem i et dårlig lys. Aller helst ønsket de seg en generalsekretær som ikke snakker engelsk i det hele tatt, har påtagelig dårlig ånde og ofte er svett, sier en kilde i Europarådets administrasjon til 5080posten.

Jagland har dårlig ånde, men Frankrike skal ha ikke ha vært tilstrekkelig fornøyd med svettelukten. Dette ble imidlertid løst gjennom en avtale om at Jagland, hver dag ved lunsjtider, blir påført en dusj av eddik.

Storbritannia på sin side skal ha stilt krav om at generalsekretæren måtte snakke flytende engelsk med overklasseaksent, ha misfargede tenner og være blodfattig. Selv om den polske kandidaten oppfylte de ikke-språklige kravene, endte forhandlingene med valget av Jagland.

– Jagland er en person som prøver å smykke seg med flotte ord, men faller gjennom med tykk aksent og famlende framtreden, sier kilden til 5080posten.

Ifølge kilden kunne Storbritannia til nøds godta valget:

– Vi lei av å diskutere. Jeg måtte hjem til middag og den franske delegasjonen hadde lyst på en røyk. Da vi forlot hverandre var vi alle enige om at Jagland var et ypperlig valg. Det er tross alt bedre med en som er morsom og ubetydelig enn en som bare er ubetydelig, avslutter den engelske utenriksministerkilden.