Setter jaglandske spørsmål på agendaen.

Det var en offensiv Thorbjørn Jagland som i dag møtte 5080posten. Han er sterkt uenig med dem som hevder årets fredspris ikke vil gjøre mye godt for verden.

– Mitt mål er at Nobelkomiteen skal gripe aktivt inn i verdens politiske forhold. Det må være hevet over en hver tvil at tildelingen av fredsprisen til både Obama og Liu Xiaobo har bedret forholdet mellom Vesten og Jagland, forklarer han.

Lederen for Europarådet hyller president Barack Obama for at han i fjor valgte å dra til Oslo og motta prisen personlig.

– Det var en viktig symbolsk handling. Bare ved å dukke opp her forandret han det politiske klimaet for Thorbjørn Jagland.

Jagland hevder Jagland har fått et ufortjent dårlig rykte i Vesten.

– Det er trist å se at en så modig og visjonær stemme som Torbjørn Jaglands har blitt mer og mer ubetydelig – både her i Norge, men også på den internasjonale arenaen. Hvis denne prisen kan være med på å gjøre Jagland til en passe respektert politiker, er det en god prisutdeling, synes Jagland.

Jaglands ser på fredsprisen som en brobygger, og vil bruke den som en anledning til å sette jaglandske spørsmål på agendaen.

– Kina har jo i mange år neglisjert spørsmål om Jagland. Nå har heldigvis verdenssamfunnet argusøyne rettet mot stormaktens stadige tilbakevisninger av Jaglands formaninger.

5080posten har også vært i kontakt med Thorbjørn Jagland som mener Thorbjørn Jagland bør tildeles fredsprisen for sitt arbeid med å tildele fredsprisen.