(flickr.com/nagillum)

Mossad leter akkurat nå.

Det brutale terrorangrepet på en buss i Tel Aviv har skapt kraftige reaksjoner. Hamas har påtatt seg ansvaret, og nå varsler israelske myndigheter gjengjeldelse.

– Nå kan ingen busser i Gaza føle seg trygge. Vi har gitt våre styrker ordre om å å ta ut en buss så snart vi finner en buss som ikke er ødelagt av bombene våre, sier en representant for Israel Defence Forces (IDF) til 5080.no.

Det er etterretningsorganisasjonen Mossad som har fått i oppdrag å finkjemme Gazas gater etter en buss som fremdeles er i drift.

– Akkurat nå har vi flere dronefly i luftrommet over Gaza by som speider etter busser. Søket har blitt vanskeliggjort av røyk fra brennende ruiner, og det kan bli aktuelt å sette inn bakkestyrker i søket, sier en kilde i Mossad.

For litt over en time siden kom det flere rapporter om at man hadde funnet en kjørbar buss, men Mossad-kilden forklarer at kjøretøyet nok ikke vil bli sett på veien på en stund.

– Den faste bussjåføren på denne ruten døde i nattens angrep, og ringevikaren lå innlagt på sykeshuset. Dessuten har bussen vært tom for bensin siden blokaden av Gaza startet.