(foto: flickr.com/jewishagencyforisrael)
(foto: flickr.com/jewishagencyforisrael)

Advarer mot anti-semittisk trend.

Israelske myndigheter er i harnisk etter at britiske styresmakter i går valgte å utvise en israelsk diplomat. Grunnlaget for utvisningen er Mossad-agenters misbruk av 12 britiske pass i en likvideringsoperasjon.

– Det er ren anti-semittisme å knytte disse Mossad-drapene til oss. Mossad er en hensynsløs terrororganisasjon, og har ingenting med Eurovision Song Contenst-deltager Israel å gjøre, tordner statsminister Benjamin Netanyahu.

Netanyahu advarer mot en anti-semittisk trend hvor Israel stadig vekk får skylden for grove forbrytelser mot menneskeheten.

– Jeg registrerer at noen forsøker å knytte Israel til de ulovlige bosetningene, den folkerettsstridige muren og fengselsvesenet som sperrer inne Vanunu. Hva blir det neste? At vi kontrollerer den israelske hær?

Statsministeren er også bekymret for at denne trenden fører til inflasjon i bruken av begrepet «anti-semittisme».

– Når vi stadig vekk må påpeke omverdens anti-semittisme, mister ordet etterhvert sin gjennomslagskraft. Men det er vel det anti-semittene vil.

Han mener verdenssamfunnet må bli tydeligere i sin kritikk, hvis vi de ikke vil nøre opp under jødehat.

– Man må skille mellom kritikk av den israelske regjering og kritikk av den israelske regjeringens gjerninger. Skjærer du hele regjeringen over en kam på basis av dens gjerninger, er du en anti-semitt.

Følg 5080 på facebook, twitter og buzz.