(foto:flickr.com/marca-pasos)
(foto:flickr.com/marca-pasos)

– Vestlig å koble raketter med krig.

De iranske myndighetene må tåle mye kritikk fra verdenssamfunnet for sitt atomprogram. I går økte kraften i de kritiske røstene etter at Iran gjennomførte en prøveoppskytning av en rakett.

Iran mener seg misforstått, og president Mahmoud Ahmadinejad bedyrer at raketten skal brukes til fredelige formål:

– Vi vil gjerne forsyne vår kjære nabo Israel med atomenergi. Det er typisk vestlig snerversynthet å hevde at energioverlevering absolutt må foregå gjennom ledninger på bakken, sier presidenten til 5080posten.

For Iran er motivet å redusere de store oljeutslippene i midt-østenregionen.

– Vårt lands myndigheter har utviklet en modig nullutslippsvisjon for Israel. På lengre sikt jobber vi også for at USA skal bli CO2-nøytrale.

Ahmadinejad ber om at verdenssamfunnet ikke stikker kjepper i hjulene for miljøsatsingen. Han tror de sterke reaksjonene kan forklares med at raketter alltid betyr krig i vesten. Slik er det ikke i Iran:

– I Iran ser vi veldig annerledes på ting. Mens f. eks. geværer brukes til å drepe i vesten, bruker vi dem til å ringe inn fra skolens friminutt. Barna elsker geværer. Det er derfor vi bruker dem i bryllupsseremonier. Det holder barna underholdte og våkne. «Festpinnen» kaller de den.

Iran begynner å gå trøtte av Israels gjentatte kritikk av landets ulike politiske prosjekter, forteller Ahmadinejad:

– Men du vet: Jødene har alltid vært paranoide. Det var derfor de drepte han Jesusen deres.