150107-cherif-said-kouachi-912p_8c90d34082205d72b1bbd1187b0a9012– Måten sosiale medier har reagert er hjerteskjærende.

I den verdensomspennende terrororganisasjonen Al-Qaida hersker for tiden en trykket stemning. Ingen av medlemmene har fortalt de to brødrene som stod bak Charlie Hebdo-aksjonen om konsekvensene av den.

– Jeg snakket akkurat med dem på telefon. Jeg sa bare kjempebra jobbet og at alle satiretegnerne i verden hadde lagt ned arbeidet. Jeg hadde ikke hjerte til å si noe annet, sier en kilde sentralt plassert i Al-Qaida.

Han peker på at de to brødrene har jobbet svært hardt med aksjonen, og at de har planlagt den i månedsvis. De ivrige unge mennene hadde aldri sett for seg at angrepet ville føre til flere karikaturer over hele verden.

– Vi sluttet å telle etter tusen publisereringer. Dette virket jo bare mot sin hensikt. Jeg måtte lyve og si til dem at de hadde gjort en så god jobb at vi planlegger en ny aksjon i neste uke.

Et annet medlem sier han har skrudd av telefonen i tilfelle de skulle ringe fra skogen i Frankrike.

– Jeg orker ikke snakke med dem nå. Vi får håpe de dør en rask martyrdød før de får nyheten, sukker han og ber fransk politi om å skyte dem med en gang.

– De gjorde jo en svært god jobb. Skjøt alle som skulle skytes og klarte å flykte. Jeg vet at de kastet fra seg smarttelefonene for å unngå å bli funnet. Nå håper jeg bare de ikke har tatt et gissel som har tilgang til internett. Måten sosiale medier har reagert på er hjerteskjærende.

PR-ansvarlige i Al-Qaida vil ikke spekulere for mye i hva som kan ha gått galt, men sier i en pressemeldingen torsdag kveld:

«Det er ingenting i veien med politikken, men kanskje ble budskapet solgt inn feil. Det kan ha oppstått misforståelser f.eks. på grunn av larmen fra to kalashnikover. Det vil i så fall evalueringen avdekke i ettertid. Men poenget vårt var altså å IKKE publisere flere tegninger, selv om ikke alle fikk det med seg.»