(foto.flickr.com/remkotanis)
(foto.flickr.com/remkotanis)

– Det bør vi få kred for.

Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg mener IOC skal ha ros for innsatsen organisasjonen har lagt ned de senere årene for å bli litt mindre bedriten.

– IOC har et langt og stygt rulleblad, både pga tilknytning til fascistiske bevegelser, korrupsjon og å gi en god beng i menneskerettigheter. Nå har vi klart å klart å kvitte oss med det meste av de synlige bestikkelsene. De som er mest opp i dagen, og det bør vi få kred for, sier Heiberg.

Med mye positiv omtale håper IOC-medlemmet at IOC, på sikt, kan bli oppfattet som 87% kjipe, selv om organisasjonen fremdeles er 90% råtten.

– Her har dere i media en jobb å gjøre. Ta mange bilder av meg i dress, hvor jeg har lagt håret pent til siden og er påskebrun i huden. Visste dere at på avstand ser jeg litt ut som Kong Harald? Jeg bare slenger det ut for å få mer positiv omtale.

Heiberg tror IOC kan profitere på at den lenge har vært 100% kjip:

– Det er noe med at når du er skikkelig jævlig, forventes det mindre av deg. Slik jeg ser det, er det et positivt tegn at vi gav OL til lite demokratiske Kina og ikke til Nord-Korea. I år lover vi å følge opp denne gode trenden ved å ikke gi OL til Kina to ganger på rad.

Han avslutter med å gi følgende oppfordring til tv-seere rundt om i verden:

– Når dere ser på åpningseremonien til neste mesterskap, la dere blende av forestillingen og glem hvordan organisasjonen vår opererer. Husk heller på hvem jeg likner på på avstand.