Denne artikkelen er produsert av 5080s søndagsmagasinredaksjon

Denne mannen har plaget Hamas og Israel i flere dager (foto: UN.org)
Denne mannen har plaget Hamas og Israel i flere dager (foto: UN.org)

 

Både Hamas og Israel klager over at en ukjent koreansk mann ringer dem opp og stiller krav. Mannen er identifisert som Ban Ki-moon.

Talsmenn fra både Hamas og den israelske regjering har uttrykt misnøye ved at de blir nedringt av en ukjent mann. – Han ringer opp til alle døgnets tider og krever at vi åpner grensene til Gaza, og alt mulig annet tull, sier Israels statsminister Ehud Olmert til 5080posten i dag.

Også kilder i Hamas kan bekrefte at de blir nedringt av denne mannen. – Jeg har ingen anelse om hvem denne mannen er, og han høres ganske usikker og veik ut. Likevel insisterer han på at han snakker på vegne av hele verden, sukker talsmann Salah al-Bardawil.

Den israelske etterretningstjenesten, Mossad, har identifisert mannen. Det viser seg å være den 64 år gamle sør-koreaneren Ban Ki-moon. – Vi vet veldig lite om ham. På tross av at han farter mye frem og tilbake til en jobb i New York, er han en mann som setter svært få spor. Det er nesten ingen informasjon om denne mannen å oppdrive, sier en kilde i Mossad. – Vi mistenker ham for å være en bølleringer, men vi er ikke sikre. Det noe mystisk ved denne mannens lave offentlige profil. Vi vil uansett ta livet av ham, eller en som likner, avslutter Mossad-kilden.