Flyet som krasjet i New York kan ha krasjet på grunn av en gjeng ulykkelige fugler, hevder ornitolog.

I kveld styrtet et passasjerfly fra US Airways i elven Hudson River i New York. Minutter før flyet styrtet, fikk kontrolltårnet på La Guardia flyplass inn en nødmelding fra flykapteinen: To av flyets motorer var tilstoppet av fugler. I følge ornitolog Øyvind Øvrebotten skyldes dette en tragisk hendelse hvor 17 gjess valgte å avslutte sine liv.

Øvrebotten hevder januar er en spesiell hard måned for fugler. – Vi vet jo at januar er en tung måned for mennesker, men den er ekstra tung for de fuglene som overvintrer. For disse fuglene preges måneden av lite mat, trekkfulle reir og få lekekamerater, sier Øvrebotten.

Januar er måneden hvor både mennesker og fugler tar et svalestup

For å hindre slike tragiske ulykker, oppfordrer Øvrebotten FN til å framskyve karneval-datoen til tredje uken av januar. – Alle fargene og den gøyale musikken i et karneval, vil få fuglene til å slutte å produsere negative tanker, som for eksempel å reflektere over sine begrensede muligheter til å beherske redskaper, sier Øvrebotten. Til 5080posten forteller Øvrebotten at han selv alltid setter på høy musikk når hjernen begynner å tenke.