– Blir rørt når jeg tenker på den.
Den amerikanske drømmen, idéen om at alle kan klatre til toppen hvis de bare arbeider hardt og har tro på seg selv, lever i beste velgående.
– Den er jo noe av det som gjør USA til USA. For meg og min familie som har nettopp måttet selge huset, så gir den håp. Ulempen er selvsagt at det er en drøm og ikke virkelighet, sier Linda Bates som bor i Detroit til 5080.no.
Hun får støtte fra Norman Brewster i New York, som for to år siden mistet jobben som finansanalytiker på Wall Street.
– Det er en ulempe at den er en drøm, men det må være den eneste ulempen. Ellers er jo den amerikanske drømmen helt fantastisk! Jeg blir rørt hver gang jeg tenker på den.
Spesielt i landets store innvandrermiljø, er man begeistret for håpet som drømmen gir.
– At jeg, som er født i fattige kår i Senegal, kan bli rik. Det er nesten for godt til å være sant. Da bryr jeg meg fint lite om at det er en drøm, sier en suvenirselger på gaten i Los Angeles.
Økonom Seth McGordon hevder likevel at det er en fordel at den amerikanske drømmen går i oppfyllelse for praktisk talt ingen.
– Samfunnet vårt blir jo drevet fremover av at alle føler de har en mulighet til å bli den neste Donald Trump. Det er faktisk den beste måten vi kan få folk til å arbeide hardt for lav lønn på. Og hvis alle som fortjente det hadde blitt rike, så hadde jordkloden gått under, forklarer McGordon, som selv ikke har bestemt seg for når han skal fortelle sin datter at den amerikanske drømmen bare er en drøm.