(foto: flickr.com/giando)
(foto: flickr.com/giando)

– Kan forstå alle tings mystiske enhet.

I et intervju med CNN, uttaler Dalai Lama for første gang at Nirvana også er tilgjengelig for personer med diagnosen ADHD.

– De hyperaktive kan forstå alle tings mystiske enhet, selv om det bare er i noen sekunder, sa den hellige Daila Lama, som samtidig varslet utgivelsen av DVD-en Inner Peacefullness for the Hyper Active Monk.

Den hellige Daila Lama mener faktisk at buddhisme er den perfekte religion for personer som lider av ADHD.

– I dagens samfunn kan meditasjon være så mangt. Hvert sekund kan bli hellig. Bruk de stille sekundene fra glasset knuser til noen roper «hva faen!», eller tiden mens Youtube-filmen loader. De varer i en evighet for den hyperaktive.

Utsagnet har imidlertid møtt motstand fra flere høytstående munker som mener Dalai Lama vanner ut buddhismen, og forsøker å tilpasse seg konkurransen fra tv-serier og internett. Pressekontoret i Tibet har derfor sendt ut en pressemelding i etterkant av intervjuet:

«Det er ikke antall sekunder man mediterer, men kvaliteten på de sekundene man bruker til meditasjon som avgjør om man oppnår evig ro. Dessuten: når man kommer til Nivana, vil man få nok av tid til å meditere.»