(foto: wikimedia.org)

Uheldig rolleblanding.

Direktør for CIA, David Petraeus, fratrådte fredag sin stilling, etter at det kom fram at generalen hadde hatt et utenomekteskapelig forhold. Nå beklager Petraeus den uheldige rolleblandingen.

– Å sende ut ubemannede dronefly over Afghanistan krever den høyeste etiske standard. Dessverre har jeg ikke levd opp til denne standarden, siden jeg har vært involvert i et sideprosjekt som står for andre verdier enn krigføring, sier Petraeus til 5080.no.

President Barack Obama aksepterte oppsigelsen, og påpeker i dag at CIA som institusjon ikke kan leve med utro tjenere:

– Det er klart at en organisasjon som CIA må være sikre på at deres ledere er trofaste mot sine koner. Dette har vært viktig når CIA har tatt livet av latinamerikanske presidenter, solgt våpen til diktatorer og trent opp muslimske terrorister.

Spesielt alvorlig er det at Petraeus lot være å informere ledelsen om forholdet, noe han selv forklarer med dårlig dømmekraft.

– Jeg trodde ikke mitt engasjement i Paula Broadwell ville komme i konflikt med mitt krigsengasjement. I ettertid ser jeg at det var feil, og det beklager jeg, fortsetter Petraeus.

Generalen er ikke sikker på om utroskap er brudd på menneskerettighetene, men sier at hans kone ble veldig sint.

– Nå trekker jeg meg fra alle krigsverv. Hva jeg gjør videre, vet jeg ikke. Jeg får gå noen runder med meg selv før jeg bestemmer meg om jeg skal satse fullt og helt på ekteskapet eller utroskapet.