(Foto: flickr.com/neilmoralee)
(Foto: flickr.com/neilmoralee)

– Liker å si det når jeg får muligheten.

Når britene i dag skal stemme over om de skal fortsette å være en del av EU eller ikke, har 57 år gamle Ian Warhurst fra Blackpool bestemt seg for lenge siden.

– Egentlig har jeg lyst å stemme «fuck off». Men siden det ikke er et alternativ, er jeg kommet til at nei er det som ligger nærmest «fuck off», sier Warhurst til 5080.no.

Kioskeieren forteller at han nesten alltid ønsker å svare «fuck off» når han blir spurt om noe.

– Det er den britiske mentaliteten. Når vi får muligheten, liker vi å si «fuck off». Kjøre på høyre side av veien som i resten av verden? Kom igjen, «fuck off!» Regne distanse i kilometer? Bruke tannkrem? «Fuck OFF!»

Selv forklarer han valget sitt med at det er gøy å si «fuck off».

– Jeg får kick av å si det. Det er mye morsommere enn å si «ja, det kan jeg godt være med på». Jeg kjenner at musklene strammer seg sånn i nakken når jeg må si «ja».

Warhurst innrømmer at han ikke er helt sikker på hva de formelt sett stemmer over.

– En ting er hva de sier at valget handler om. Noe annet er hva det handler om dypest sett, og det er det jeg forholder meg til. Slik jeg ser det, skal vi si «ja» eller «fuck off» til politikere.

– Og da er det jo enkelt, ikke sant? Hva ville du sagt dersom noen sa til deg: «Har du hørt det? Noen politikere vil at vi skal være med i noe!» Da ville du sagt «FUCK OFF!»