(foto: flickr.com/skytruth)

Helga Pedersen: – Gode nyheter.

British Pertroleum (BP) går ikke med på at firmaet er ansvarlig oljeutslippet i Mexicogolfen.

– Det er svært usannsynlig. Våre forhåndsberegninger viser at det i realiteten er umulig med slike katastrofer, sier pressetalsmann i BP, Darren Beaudo.

Forhåndsrapporten, som hadde arbeidstittelen ”Oljeutslipp umulig”, var et resultat av mange intensive arbeidstimer.

– Å hevde at det nå strømmer mange tonn olje ut i Mexicogolfen, er å tråkke på alt det gode arbeidet som ble lagt ned i rapporten. Det minner om den holdningen mange av våre analytikere hadde før de tilfeligvis ble truet med oppsigelse.

BP hadde aldri bedrevet oljevirksomhet i området, hadde det vært sjanse for en miljøkatastrofe.

– Vi hadde aldri gjort noe som kunne skadet miljøet. Selv ikke om vi hadde blitt forbanna rike. Hva slags motiver skulle vi hatt? Bytte ut sunn natur med gigantboliger og plastisk opererte koner? spør Beaudo retorisk.

Beaudo peker også på at ingen aksjonærer ville investert i selskapet om et oljeutslipp var mulig – Wall Street ville skydd dem som pesten.

Parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, sier BPs konklusjoner er gode nyheter med tanke på oljeboring i nord:

–  Dette bare viser den betyndingen grundige rapporter spiller. Hvis du lager en god rapport, er det kun rapportene som setter grenser.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.