(foto: flickr.com/mandab3)
(foto: flickr.com/mandab3)

Får ros av Obama.

Det var det italienske serveringsstedet Alfredo’s på Broadway midt på Manhattan, som i går kunne annonsere at det hadde funnet enda en måte å få ost inn i pasta på.

– Fra og med i dag, kan du kjøpe vår «maccachezzi», som er pasta med ost på en helt ny måte, sa en tydelig stolt eier, Frank Di Maggio, foran et samlet pressekorps.

Tilbredningen er en forretningshemmelighet, men Di Maggio kan likevel røpe hva som gjør den revolusjonerende.

– Vi tørker osten, og maler med en møllestein slik at den blir til fint støv. Deretter blander vi ut ostestøvet i melet og lager maccaroni av det. Etter det blir maccaronien som vanlig kokt i ostevann og senere stekt i form med ostetopping.

Innovasjonen har skapt stor oppmerksomhet i USA, og president Barack Obama, benyttet en pressekonferanse til å gratulere Alfredo’s.

– Dette landet er bygget på ost. Og det er oppfinnelser som dette som skal få oss til å reise oss igjen, som den store nasjonen vi er, sa Obama, og viste til at han personlig hadde igangsatt et NASA-prosjekt med mål om å plassere en ost på månen innen 2030.

Maccachezzi har til nå blitt godt mottatt av New Yorks innbyggere. En kunde som 5080.no kom i snakk med, tror den vil overleve blant byens mange ostetilbud.

– Osteopplevelsen er så gjennomgripende, at der er nesten som man glemmer at man spiser pasta. Og så er det spesielt hyggelig at jeg kan kjøpe det på Alfredo’s. Jeg kommer innom her hver dag, på grunn av deres fantastiske osteservietter.