Det har vært krisemøte og hektisk aktivitet i 5080-redaksjonen det siste døgnet etter at en artikkel fikk hard kritikk i går.

Det var etter en artikkel om Californias guvernør Arnold Schwartzneggers støtte til Barack Obama, at ting kokte over for en av 5080s lesere. Torgeir S la ut denne kommentaren på 5080-bloggen:

Kilde../Hei, hvis du vil at bloggen din skal bli lest, anbefaler jeg å legge til kilder til sitatene dine./jeg tror nemlig null niks på disse sitatene, og virker å være diktet opp av en 8 åring./Har du sittet og diktet selv kanskje?/latterlig.

5080s etikkredaktør, Svein Kjørsvik, har jobbet overtid i hele natt for å få alle kort på bordet. – Viser det seg at uttalelsene er fabrikert, må vi ta stilling til om dette er en praksis som kan fortsette i tiden fremover, sa en alvorlig Kjørsvik natt til i dag. – Etikk er noe vi setter veldig høyt, og vi jobber kontinuerlig med å finne det optimale skjæringspunktet mellom etikk og lesverdighet.

Artikkelens fortatter, Geir Brede, mener å ha sitt på det tørre. Han har nå frigitt kildehenvisninger til sitatene, og håper at saken er ute av verden. Her er Geir Bredes kildehenvisninger.