(Skjermdump: vg.no)
(Skjermdump: vg.no)

Avviser Kripos’ rapport.

Aktor i rettssaken mot Joshua French, Katenda Nkulu, avviser rapporterne fra de norske og kongolesiske krimteknikerne.

– Disse rapportene kan ikke forklare hvorfor French gråt. Hvorfor skulle French gråte hvis han var i live? Peker ikke alle bevisene mot at det var Tjostolv Moland som tok livet av Joshua French? tordnet Nkulu under utspørringen i dag.

Aktoren peker på at Moland var tilstede under dødsfallet, og at Molands fingeravtrykk har blitt funnet på repet og over hele cellen.

– Derfor vender jeg tilbake til gråtingen. Moland felte ikke en tåre. Det gjorde French. Man får nemlig vondt av å bli drept – ja, selv ikke den sterkeste mann kan holde tårene tilbake.

Utspørringen ble etterhvert svært amper, og Nkulu hevet stemmen flere ganger da han presset de sakkyndige på hvem som hadde tilgang til cellen.

– Jeg spør dere igjen: Hadde ikke Tjostolv Moland tilgang til cellen? Og hvis han hadde tilgang, er det ikke da mulig å bløffe sin egen død slik at han blir den siste man mistenker? Jeg kommer til å fortsette å skrike til Moland kommer frem og tilstår, fortsatte aktor, som varslet at han vil legge ned påstand om dødsstraff for Moland.