Forgreininger ut i debatt- og kulturliv.

De er driftige og innflytelsesrike, og inviterer hverandre til presidentstillinger og militærparader. Her er mannfolka som dominerer dagens Nord-Korea.

De siste årene har det vokst fram en framtredende maktelite i Nord-Korea. Den er hovedstadsbasert og består utelukkende av menn.

I sentrum av det hele finner vi statsleder Kim Jong-il og hans sønn Kim Jong-un. Og mannfolka vet å dytte hverandre opp og fram.

Sammen utgjør gutta et nettverk som også glir utover til politikken, militæret, forlagsbransjen, og de er toneangivende innenfor både musikk- og debattliv.

Kim Jong-il og Kim Jong-un følger hverandre på twitter og backer hverandre opp hver gang noen av dem stikker seg fram i media. Kim Jong-il har flere ganger offentlig promotert Kim Jong-un – en type markedsføring som er verdt mange millioner.

Eva Joly mener maktnettverket er på grensen til korrupsjon.

– Slike nettverk er sikkert ikke ulovlige, men undergraver habilitet og åpenhet.

Kim Jong-il tilbakeviser at han bevisst markedsfører sin egen sønn:

– Det er virkelig ikke sånn at jeg massemønstrer og reklamerer for alt mulig rart bare fordi jeg kjenner folk. Hvis det skal massemønstres, må det være for noe jeg personlig synes er bra, kult eller viktig.