(foto: flickr.com/15543254@N00)

Dropper etterforskning.

Det internasjonale dopingbyrået WADA har besluttet å ikke forfølge tidligere US Postal-syklist Steffen Kjærgaard, i kjølvannet av rapporten om Lance Armstrong.

– Vi er ganske sikre på at Kjærgaard ikke dopet seg, eller at han bare var veldig dårlig til å dope seg. Derfor lar vi ham være, sier talsmann Trevor Fields i et intervju med 5080.no.

Kjærgaard var syklist på det skandaleombruste sykkellaget tidlig på 2000-tallet, men WADA ønsker likevel ikke å undersøke saken nærmere.

– Ja, vi vet at det er gode sjanser for at han dopet seg, men vi synes det er litt drøyt av norsk presse å mase så mye om dette. Sett dere inn i hans situasjon: Tenk hvis det kom ut at han har dopet seg til en 89. plass i Tour de France.

Det har ikke lyktes 5080.no å få et intervju med Kjærgaard, men syklisten sier i en SMS at «Jeg ønsker ikke kommenterer dette noe videre. Resultatene mine taler for seg.»

WADA vil understreker at de fortsatt etterforsker norske Dag Otto Lauritzen for bruk av ecstasy.

– Han må jo gå på noe. Selv om han har lagt opp for flere år siden, drar han stadig ned for å være sammen med de andre misbrukerne.