(Foto: flickr.com/ frederikringnes)
(Foto: flickr.com/ frederikringnes)

Lærer å visualisere røde tall.

– Det er masse næringslivet kan lære av idretten. Vi prøver å formidle at den viktigste jobben er den mentale biten. Ikke tenk begrensninger, sier styreleder i VIF, Åge Petter Christiansen til 5080.no.

Sammen med resten av administrasjonen i VIF, skal Christiansen holde foredrag for norsk næringsliv om hvordan bygge en vinnerkultur og kjøre bedriften i grøfta.

– Det handler om å bryte barrierer. Når noen sier «Nei, det er ikke mulig. Nei, det blir for vanskelig. Det er ikke dekning på konto», da tennes gnisten i en ekte sportsadministrasjon.

Trener Kjetil Rekdal tror det mange som er interessert i høre om hvordan Vålerenga har fått til så mye med begrensete midler.

– Se deg rundt, da. Vi har ansatt en masse folk med millioner i lønn. Kjempedyrt utstyr og medisinsk apparat. Du må være ganske ekstrem i hodet for å gjennomføre noe sånt uten penger.

Næringslivsledere står nå i kø for å lære seg å visualisere røde tall og presse underskuddet til 110%. Ifølge styreleder Christiansen, handler det om en ekstrem vilje til å vinne og en organisasjon av konkursskaller.

– Alle kan oppnå de økonomiske resultatene vi har i VIF. Men da må man jobbe hardt hver dag for å hele tiden ligge det lille hestehodet bak kreditorene.