(Skjermdump: nrk.no)
(Skjermdump: nrk.no)

– Skal snu hver stein.

Den offisielle OL-låten «The Best Of Us», har satt sinnene i kok blant brukerne av twitter og VGs leserprotokoll. Nå vil avisen i Akersgata ha full gjennomgang av hva som gikk galt.

– Vi må få offentlig innsyn i hele prosessen, slik at vi kan vite hvem som gjorde hva når. Det er svært viktig at vi avholder offentlige høringer med alle de involverte, forklarer redaktør, Torry Pedersen.

VG-redaktøren skal selv lede arbeidet med å nedsette en kontrollkomité.

– Det er mange flinke kandidater. Jeg synes det er naturlig å se mot medlemmene i Mammons havarikommisjon, som ble opprettet av Dagbladet. Vi må være sikre på at utspørrerne vil snu hver stein for å hindre at dette skjer igjen.

Brita Møystad Engseth har allerede tilbudt seg å transkribere sangen, og Robert Hoftun Gjestad i Aftenposten har begynt arbeidet med å sammenlikne sangen med sin egen platesamling.

– Idrettssanger har aldri vært kule. Det nye nå, er at denne sangen er ny. Det kan vi ikke leve med, sier Gjestad til 5080.no.

Torry Pedersen håper å kunne legge frem en rapport for kulturministeren innen utgangen av 2014.

– Da blir det opp til Torhild Widvey å bestemme hvilke grep som må gjøres. Kanskje trenger bransjen noen tydelige kjøreregler. En Vær varsom-plakat slik vi har i pressen. Personlig tror jeg vi må gå inn allerede i barnehagen og, så tidlig som mulig, fange opp de som står i fare for å bli dølle artister.