(foto: flickr.com/takleven)

– Lever av troverdighet.

TV2s ansettelse av Petter Northugs kjæreste, Rachel Nordtømme, har skapt sterke reaksjoner.

– Nordtømme er overhode ikke nøytral, og kan sette norske sportsjournalisters integritet i fare. Folk må ha tiltro til at hyllesten av de norske utøverne er objektiv, sier fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk, Gunnar Bodahl-Johansen.

Bodahl-Johansen frykter det norske folk blir skeptiske til den informasjonen som journalistene formidler fra langrennsarenaen.

– Når Jon Herwig Carlsen roper «Norge er best i verden», kan det hende at tv-seerne tar det med en klype salt, advarer etikkeksperten.

Også NRK-journalist Thomas Alsgaard reagerer:

– Vi lever av troverdighet, og er derfor avhengige av å ha vanntette skott mellom journalistikken og området vi dekker. Det er derfor jeg aldri kommenterer løpene mens jeg selv deltar. Jeg venter alltid til jeg er i mål, sier Alsgaard til 5080.no.

Talsmann for kjekkasklubben i TV2-sporten, Kristian Oma, vil ikke kommentere denne saken, men er enig med Alsgaard på generelt grunnlag:

– Vi er tydelige på at vi aldri skal ha sex med de kvinnelige utøverne før intervjuet er over. Det vil være en uheldig rolleblanding. Nordtømme må også følge denne policyen: Hun får ikke ha sex med Northug mens hun bejubler ham på tv.