(foto: flickr.com/megs_pics)

Frykter OL i Tromsø vil bli et «søring-OL».

Idretten bestemte i går at den vil søke om å få arrangere OL i Tromsø i 2022, med Oslo som arrangør. Tromsø er i harnisk:

– Vi vil gjøre alt for å stoppe denne prosessen, og hindre Oslo i å arrangere et Tromsø-OL. Når OL i Tromsø først skal arrangeres i Norge, finnes det ingen bedre kandidat enn Tromsø, raser leder i Tromsø Tromsø-OL-krets, Knut Bjørklund.

Bjørklund peker på at det i landsdelen er bygget opp mye Tromsø-OL-kompetanse de senere årene.

– Det er bare Tromsø som kan tro at den blir verdens hovedstad hvis vi får arrangere et Tromsø-OL. Oslo vil aldri kunne få til den skamløse nord-områdedyrkingen som et Tromsø-OL fortjener, fortsetter Bjørklund.

Han får støtte av ordfører i Tromsø, Jens Johan Hjort, som mener et OL i Tromsø i Oslo vil bli et «søring-OL»:

– Oslo-borgere kan ingenting om å «stå han av». Vi i nord har i flere generasjoner lidd under mangel av et Tromsø-OL, en erfaring søringer mangler. Jeg synes at Oslo like godt bare kan søke om å få arrangere et vanlig OL i Oslo.

Oslo-ordfører, Fabian Stang, er ikke enig. Han tror Oslo er bedre egnet enn Tromsø til å arrangere et Tromsø-OL.

– Ja, vi har noen utfordringer med for mange overnattingsplasser, stor flyplass og gode nok veier. Men vi skal jobbe steinhardt for å bygge dette ned slik et Tromsø-OL krever. Tenk, et Tromsø-OL midt i Oslo! Det kommer til å bli en helt unik opplevelse.