(foto: flickr.com/patrickdown)

Ny gentlemanstrøye skaper problemer for Hushovd.

Måten Tour de France-syklistene oppførte seg på etter gårsdagens massevelt, har sendt mørke skyer over sykkelrittet.

– Alle lagene ble enige om å la være å spurte. Vi vil nå gjennomføre omfattende undersøkelser for å lete etter spor av gentlemansdoping, sier tour-sjef Christian Prudhomme.

Ettersom det har blitt svært vanskelig å vinne Tour de France, er det stadig flere utøvere som søker heder og ære i såkalte gentlemans-avtaler. Det ryktes om en hemmelig gentlemanstrøye som er mye mer stilfull enn den tilbudsfargede vinnertrøyen. Statusen skal innad blant syklistene være mye høyere.

En utøver som vil være anonym, uttaler at det viktigste ikke er å vinne, men å hjelpe fram en syklist fra et annet lag:

– Går man ut på date er det jo flaut å ikke holde døren oppe, trekke ut stolen osv. Den gule trøyen blir dermed sett på som en dametrøye, eller topp om man vil, sier han til 5080posten.

Gentlemansdoping kan være alt fra martinidrinker, til skarpe oster  og cigarillos, og blir avslørt ved at utvøverne skifter fra brune til sorte sko om kvelden, aldri kommer tomhendt til selskaper og bestandig kan fortelle en underholdene anekdote om stedet man befinner seg på.

TV2s sykkelsekspert, Johan Kaggestad, mener den nye gentlemans-konkurransen er foruroligende.

– Dette vil slå dårlig ut for mange syklister, spesielt Thor Hushovd. Hadde man innført en egen syte- og grinepånesen-trøye, hadde han hatt bedre kort på hånden.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.