(flickr.com/ess-jay)
(flickr.com/ess-jay)

Politiet ber folk se etter personer med oransje eller blåe skjerf.

Politiet i Oslo forteller at de har fått inn melding om ti tusen savnede supportere i Oslos gater.

– Rundt kl. 1600 begynte det å tikke inn meldinger om savnede personer av Møre og Romsdalsk opprinnelse. Flere av dem kom vekk fra sine kamerater i områdene rundt Oslo Sentralstasjon og Karl Johan, sier vakthavende ved Grønland Politikammer, Ole Bjørn Strand.

Utover natten og dagen i dag fortsatte savnetmeldingene å strømme på:

– En stor gruppe forsvant fra Egons på Karl Johan ved lunsjtider, en annen ble sist observert på Oslo City. En jente på 16 rapporterte den sistnevnte meldingen. Hun skal ha vært inne i et prøverom på Hennes og Mauritz da hun plutselig ikke lenger hørte sine medreisende skråle i butikken.

Strand sier de har fått inn mange gode tips om de forsvunnede personene, som antas å være i byen for å overvære morgendagens cup-finale.

Skulle noen der ute se de savnede, som stort sett er kjennetegnet av å være ikledd et oransje eller blått skjerf og ha høy promille, bør de kontakte Oslo-politikontor.

– Vi er ikke redde for liv og helse, selv om vi i dag fant en familie på fire i en ganske forkommen tilstand ved spor 4 på Nationaltheateret stasjon. De fleste vil klare seg godt gjennom natten med sine skjerf og luer. Vi er vel mest bekymret for at osloborgerne skal irritere seg grønne.

En osloborger av nord-norsk avstamming 5080posten kom i snakk med på gaten, bekrefter faren for stor irritasjon.

– Jeg skulle bare bort på Java for å kjøpe noe svindyr kaffe, og måtte gå i sikk-sakk mellom alle reisefølgene som ikke har lært seg fortausregelen om maks to i bredden. Det var nesten for irriterende til at det går an å snakke om.

– Og ikke nok med det, jeg måtte svare på flere spørsmål om veien, som var stilt på en dialekt jeg bare hører en sjelden gang på tv, sier mannen som ikke kan skjønne hvorfor ikke cup-finalen blir avgjort et sted i Møre og Romsdal.

Oppdatering, kl 22 59: Ved 21-tiden ble en gjeng ålesundske bestemødre gjenfunnet utenfor Husfliden. Bestemødrene, som visstnok utgjorde ledelsen i supportergruppen Stormen, var alle i god form, og forkynte at «Nå skulle byen strikkes oransje».